Könyvek

Könyves boltok ajánlataiból - Gondoltál már írásra? Csináljunk ebookot!

INFO

Reklám

Ebook készítés

Ebook cover

Könyv Ajánlatok

KÖNYVKERESŐ

Ebook ajánlatok

Utolsó kommentek

  • Ne áskálódj a múltamban: Én nagyon szeretem a fantasyt. Elhatároztam, hogy írok. Kitaláltam egy történetet. Közzétettem egy... (2013.02.10. 19:12) Miről érdemes írni?
  • Rosyna: @kaosz: Hogyan töröd fel? Leírnád ide? Vagy csak ijeszgeted a népet! (2012.02.08. 20:03) Ebook készítés
  • kaosz: Hiába állítasz be védelmet a pdf-be, seperc alatt fel lehet törni. Különösebb előképzettség nélkül. (2011.06.01. 14:30) Ebook készítés
  • eva14: Én Tóth Éva vagyok 13 éves és szeretnék írni könyvet hogy mi történik velem az élet során de nem ... (2010.10.15. 21:14) Mire figyeljünk az ebook készítésekor?
  • mengyan: Szia Clarissa! Most látom, hogy közel 10 hónapja írtad, tehát már jó eséllyel nem aktuális. Azért ... (2010.10.09. 20:01) Ebook készítés
  • Utolsó 20

Hagyj el könyvet!

2008.04.02. 17:32 elde

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosai egy érdekes dolgot indítottak útra az olvasás népszerűsítése jegyében.

Olyan játékot indítottak el, hogy elhagynak egy-egy könyvet telefonfülkékben, parkokban, irodákban, valamilyen forgalmas helyen, és a megtalálóknak nem kell visszavinniük a könyveket, hanem kiolvasás után újra el kell hagyniuk azokat.

Pl. Elhagyott könyv egy telefonfülkében. Aki megtalálja, az elolvashatja, majd újra el kell hagynia, vagy ha nem érdekli, akkor olvasás nélkül elhelyezheti más egyéb forgalmas helyen.

„A játéknak a lényege tulajdonképpen a játék, tehát játszani jó. Erre gondoltunk egyébként, pedig hát nyilván az olvasás népszerűsítése a célja a játéknak” – mondta Buzai Csaba, az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosa.

Az elvesztett könyvek sorsát az interneten követik nyomon. Aki megtalál vagy éppen elveszít egy könyvet, az a könyvtár blogján ezt megírhatja. A játék alig indult el, de akadt könyv, amely máris eljutott az ország másik felébe.
Mindegyik könyvbe egy kis üzenetet ragasztottak, erről lehet felismerni, hogy a játékban részt vevő könyvről van szó.

Aki szeretne részt venni a játékban, maga is elveszíthet egy könyvet. Nincs más dolga, minthogy jelezze ezt a könyvtár honlapján, majd valahol ott felejtsen egy könyvet, remélve, hogy valaki rátalál és elolvassa.


Veszíts el te is egy könyvet! Ne csak Orosházán, hanem ott, ahol éppen jársz. Nem kell, hogy új legyen, nem kell, hogy drága, egy a lényeg: olyan könyvet veszíts el, amit tényleg jó szívvel ajánlanál másnak olvasásra. És bizony olyan könyvet veszíts el, amiről tudod: igen csekély az esélye, hogy valaha viszontlásd még egyszer.

A játékot az sg.hu fórumán követheted majd figyelemmel. Ott mondhatod el a véleményedet nem csak a játékról, de az elveszett könyvekről is. Ott látható az is, hogy milyen könyveket veszítünk el: mesék, regények, helyismereti témájú és idegennyelvű könyvek egyaránt vannak a kínálatban.

A fórumot bárki használhatja majd, hiszen új téma nyitásához sem kell regisztrálni. Ha a fórum főoldalán ráklikkelsz a Témák szóra, szerző szerinti sorrendben is böngészheted az elhagyott könyveket. Ha úgy döntesz, hogy beszállsz a játékba egy-két könyvvel, a fórumon nyiss egy új témát minden egyes könyvhöz. Magába a könyvbe pedig írd be  szöveget, amit letölthetsz a blogról, vagy nyomtasd ki, és ragaszd be.

Akkor hát: kalandra fel! Veszítsünk el és találjunk minél gyakrabban könyvet!

A játék indítását saját, dedikált könyveikkel segítette: Grecsó Krisztián, Karinthy Márton, Kiss Ottó, Lénárt „Léna” Ferenc, Mácsai Pál, Vámos Miklós, Verasztó Antal, Verrasztó Gábor, Vitray Tamás, Závada Pál.

2 komment

Címkék: játék könyvtár elveszett könyvek

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvlelde.blog.hu/api/trackback/id/tr56404070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.05.06. 13:48:54

ebook-ot hogy lehet elveszíteni?

zurhajos · http://zurhajos.wordpress.com 2008.08.22. 11:03:57

Nagyon jó kezdeményezés. Csatlakozom :-)
süti beállítások módosítása